Het doel van Open Diagnostics is om de regio Noord-Nederland te maken tot wereldwijde expert in het ontwikkelen van diagnostica, om zo grote marktpartijen te verleiden hun ontwikkelingsopdrachten in de regio uit te zetten. Noord-Nederland beschikt namelijk over alle eigenschappen om de mondiale diagnostics markt te bedienen: medisch-technische kennis in bedrijven, kennisinstellingen en zorgpartners en ontwikkelingsfaciliteiten voor de juiste tools. Voor alle betrokken partijen betekent de markt van de diagnostica nieuw terrein. En juist ook op dit vlak zit de meerwaarde van de LIFE Cooperative: partners zijn grotendeels gevestigd op Campus Groningen, ze kennen elkaar, vertrouwen elkaar zijn bereid tot kennisuitwisseling. Via de LIFE Cooperative is het Open Diagnostics (ecosysteem) toegankelijk voor alle partijen, ook voor kleinere spelers.

Ton Vries, voorzitter LIFE Cooperative; “Het was 2017 toen we voor het eerst dachten aan het idee om vanuit de LIFE cooperatie samen met Campus Groningen Management een groot open innovatie project te starten rondom diagnostica. En uiteindelijk, na veel input verzameld te hebben en de juiste partijen verbonden te hebben, is het ons gelukt. Terugkijkend hebben we samen een portal (innovatie stroomversneller) en een fonds voor drug discovery gecreëerd, begin dit jaar nog een portal voor medische technologie en nu samen diagnostica op de kaart gezet. Het hele plaatje is ingevuld. Het kost bloed, zweet en tranen, maar dan staat er nu ook echt een unieke infrastructuur waar we trots op mogen zijn.”

In Q1 2020 heeft SNN een positieve beoordeling gegeven op de open innovatie aanvraag ‘Open Diagnostics Ecosystem’ van de LIFE Cooperative. Het SNN is een samenwerkingsverband van de drie noordelijke provincies en de gemeenten Groningen, Leeuwarden, Assen en Emmen. Het SNN verstrekt subsidies, faciliteert de noordelijke samenwerking en behartigt de noordelijke belangen in Den Haag en Brussel. De Open Innovatie Call is een uitnodiging aan bedrijven en kennisinstellingen om samen te bouwen aan een sterk innovatieklimaat.

Een interessant project dat past binnen de groeistrategie van het Campus Community Fund? Neem contact op!

Ronald Hesse
ronald@campuscommunityfund.nl
+ 31 (0)6 13 11 11 13