De biomedische sector in Groningen ontwikkelt zich snel. Op Campus Groningen ontwikkelen zich tal van biomedische bedrijven. Rabobank geeft die ontwikkeling nu een verdere impuls met een miljoenen-investering in de start-up ‘Ancora Health’. Ancora Health is een Groningse startup gericht op digitale preventieve gezondheidszorg waarbij je leefstijl als medicijn functioneert. Het bedrijf werd opgericht in 2019, heeft het hoofdkantoor in de Herestraat en inmiddels ook al vestigingen in Amsterdam en Eindhoven.

Rabobank – mede initiatiefnemer van het Campus Community Fund – investeert in totaal drie miljoen euro in startup Ancora Health en richt zijn pijlen hiermee (verder) op preventieve gezondheid. Met deze investering bedraagt het totale startkapitaal dat Ancora ophaalt negen miljoen euro.

Ancora Health

Ancora Health is een Groningse startup gericht op preventieve gezondheidszorg waarbij je leefstijl als medicijn functioneert. Het bedrijf beschikt over twee hypermoderne studio’s in Amsterdam en Eindhoven. Ancora stelt mensen in staat om hun gezondheid vorm te geven door middel van diepgaande inzichten in hun lichaam en geest op basis van een wetenschappelijke gezondheidscheck, gebaseerd op een holistische analyse van meer dan 1.000 datapunten uit metingen, en testen van DNA, urine, bloed, longcapaciteit, hartfunctie etc. De initiatiefnemers waren jarenlang werkzaam voor Philips en binnen de gezondheidssector, alvorens ze hun eigen visie en droom realiseerden.

Ancora Health stelt zich als doel om meer gezonde jaren toe te voegen aan de maatschappij en heeft hiertoe een benadering ontwikkeld die afwijkt van reguliere gezondheidsprogramma’s. Het belangrijkste verschil is dat de focus niet alleen op klinische parameters, maar ook op gedrag en leefstijlondersteuning ligt. Het programma van Ancora Health combineert in haar aanpak een persoonlijke coaching met een digitale ondersteuning.

Oprichter Sridhar Kumaraswamy

Sridhar Kumaraswamy (foto boven), CEO en oprichter van Ancora Health: “Het is een groot blijk van vertrouwen dat een van onze belangrijkste klanten heeft besloten te investeren in Ancora om ons te helpen met onze missie om 5 miljoen gezonde levensjaren toe te voegen. Dit illustreert verder dat het momentum in de richting van preventie van chronische leefstijlziekten onstuitbaar wordt, en dat evidence-based blended programma’s (een combinatie van mens en technologie) aanzienlijk zullen bijdragen aan het opschalen van preventieprogramma’s op basis van duurzame gedragsverandering. We zien dit als een noodzakelijke aanvulling op andere grote sociale- en ecologische veranderingen van onze tijd om een duurzame samenleving op te bouwen”.

Rabobank: ‘Ancora heeft groeipotentie’
Martijn Starre (startup & scale-up banker healthcare Rabobank): “Met de aanpak van Ancora Health kunnen programma’s worden aangeboden aan de alsmaar groeiende groep mensen met chronische ziekten (lichamelijk en geestelijk). De programma’s kunnen zowel preventief werken, maar ook mensen met een chronische aandoening helpen om zo fit en vitaal mogelijk te blijven of worden en daardoor erger te voorkomen.”

Dit sluit aan bij het streven van de Nederlandse overheid naar meer gezonde levensjaren voor iedere burger, waardoor ook minder zorgkosten gemaakt worden. “De snelle ontwikkeling, de beproefde methodiek en de groeipotentie van Ancora Health geven vertrouwen om de volgende stap te faciliteren”, aldus Starre.

Meer informatie op: www.rabobank.nl/startup-scaleup.
Bericht via: Groninger Ondernemerscourant www.groc.nl