Fermentatie is de toekomst! EV Biotech biedt een oplossing voor het probleem van productiemethoden die veel vervuiling veroorzaken door gebruik te maken van de kracht van fermentatie in combinatie met geavanceerde computermethoden.

Door microbiële fermentatie kan EV Biotech werken aan een groenere toekomst met behoud van onze huidige levenskwaliteit. Het is ongelooflijk dat zoiets kleins als een micro-organisme het potentieel heeft om onze toekomst zo drastisch te veranderen. Fermentatieprocessen kunnen worden ontworpen om koolstofneutraal of zelfs koolstofnegatief te zijn door gebruik te maken van bestaande industriële afvalstromen.

Dit in tegenstelling tot veel traditionele productiemethoden, waarbij gebruik wordt gemaakt van emissie-intensieve, op fossiele brandstoffen gebaseerde processen. Deze methoden vervuilen ons milieu terwijl we proberen te voldoen aan de vraag van onze steeds groeiende bevolking.

Door unieke computermodellen te gebruiken om micro-organismen uit te rusten met de juiste tools, is EV Biotech in staat om versnelde microbiële productiemethoden te creëren. Deze aanpak stelt ons in staat om de droom van de circulaire economie waar te maken en alledaagse producten opnieuw uit te vinden, terwijl we vervuilende productiemethoden vervangen.

Investeren in een groene toekomst
De investeerders van EV Biotech erkennen de verandering die nodig is om de droom van de circulaire economie te verwezenlijken. Ze hebben hun krachten gebundeld, wat resulteerde in een verbazingwekkende investering van 4,5 miljoen! Dit toont vertrouwen in het vermogen van EV Biotech om hun doel van een groenere toekomst te bereiken. Deze investeringsronde is geleid door Future Food Fund, samen met NOM, Carduso Capital, RUG Ventures, Triade Investment, Voyagers.io Climate Tech Fund, Blue Horizon, Jogchum Brinksma (Flobas Ventures), Scott Saxberg (Icebook), Hannu Ryopponen, Marc Kaptein, Andrew Nutter en Marie Outtier.

Deze (seed) investering stelt EV Biotech in staat om bestaande technologie te verbeteren en feedback van klanten te implementeren om hun producten te verbeteren. Bovendien zal EV Biotech interne micro-organismen blijven ontwikkelen om verschillende markten te bedienen. Met deze fondsen kan EV Biotech hun eigen plug-and-play-systemen testen om een microbieel chassis te creëren dat verschillende soorten bioplastics produceert.

Lees het hele artikel via deze link.
Bron afbeelding en artikel: EV Biotech